(Table 1) Foraging trip characteristics of male Adélie penguins (Pygoscelis adeliae) during their first incubation trip at Pointe Géologie

Fuente: PANGAEA
Salvato in:
Dettagli Bibliografici
Autori principali: Cottin, Manuelle, Raymond, Ben, Kato, Akiko, Amélineau, Françoise, Le Maho, Yvon, Raclot, Thierry, Galton-Fenzi, Ben, Meijers, Andrew, Ropert-Coudert, Yan
Natura: Dataset Open Access
Lingua:en
Pubblicazione: PANGAEA 2012
Soggetti:
Accesso online:
Tags: Aggiungi Tag
Nessun Tag, puoi essere il primo ad aggiungerne!!
_version_ 1867171814318276608
author Cottin, Manuelle
Raymond, Ben
Kato, Akiko
Amélineau, Françoise
Le Maho, Yvon
Raclot, Thierry
Galton-Fenzi, Ben
Meijers, Andrew
Ropert-Coudert, Yan
author_facet Cottin, Manuelle
Raymond, Ben
Kato, Akiko
Amélineau, Françoise
Le Maho, Yvon
Raclot, Thierry
Galton-Fenzi, Ben
Meijers, Andrew
Ropert-Coudert, Yan
collection Datos científicos de ciencias marinas y ambientales
contents Knowledge of habitat use by top marine predators in response to environmental conditions is crucial in the current context of global changes occurring in the Southern Ocean. We examined the at-sea locations of male Adelie penguins (Pygoscelis adeliae) breeding at Dumont d'Urville during their first, long incubation trip. Compared with the chick-rearing period, penguins performed longer trips, going to oceanic waters as far as 320 km from the colony. We observed 3 strategies: (1) five individuals covered large distances to the north, targeting open-ocean areas and following the currents of two persistent eddies; (2) five individuals foraged to the north-west, close to the Antarctic shelf slope at the limit of the pack ice; and (3) three individuals covered much shorter distances (northwards or eastwards). The foraging range also seemed to be limited by the body condition of the penguins before their departure to sea.
format Dataset Open Access
id pangaea_https___doi_org_10_1594_PANGAEA_808563
institution PANGAEA
language en
publishDate 2012
publisher PANGAEA
record_format pangaea
spellingShingle (Table 1) Foraging trip characteristics of male Adélie penguins (Pygoscelis adeliae) during their first incubation trip at Pointe Géologie
Cottin, Manuelle
Raymond, Ben
Kato, Akiko
Amélineau, Françoise
Le Maho, Yvon
Raclot, Thierry
Galton-Fenzi, Ben
Meijers, Andrew
Ropert-Coudert, Yan
Adelie Land; BIO; Biology; DATE/TIME; Direction; Distance; Duration, number of days; GPS logger CatTraQ, customized; Identification; International Polar Year (2007-2008); IPY; Pointe_Géologie
Knowledge of habitat use by top marine predators in response to environmental conditions is crucial in the current context of global changes occurring in the Southern Ocean. We examined the at-sea locations of male Adelie penguins (Pygoscelis adeliae) breeding at Dumont d'Urville during their first, long incubation trip. Compared with the chick-rearing period, penguins performed longer trips, going to oceanic waters as far as 320 km from the colony. We observed 3 strategies: (1) five individuals covered large distances to the north, targeting open-ocean areas and following the currents of two persistent eddies; (2) five individuals foraged to the north-west, close to the Antarctic shelf slope at the limit of the pack ice; and (3) three individuals covered much shorter distances (northwards or eastwards). The foraging range also seemed to be limited by the body condition of the penguins before their departure to sea.
title (Table 1) Foraging trip characteristics of male Adélie penguins (Pygoscelis adeliae) during their first incubation trip at Pointe Géologie
topic Adelie Land; BIO; Biology; DATE/TIME; Direction; Distance; Duration, number of days; GPS logger CatTraQ, customized; Identification; International Polar Year (2007-2008); IPY; Pointe_Géologie
url https://doi.org/10.1594/PANGAEA.808563